MY GYM ROUTINE #2: DEADLIFTS

Friday, April 17, 2015


 Viimasest jõusaali postitusest on juba üsna kaua aega möödas, nii et olge lahked, siit ta tuleb!

Deadlift ehk jõutõmme on üks nendest headest harjutustest, mida ma armastan ja vihkan samal ajal. Samuti on see üks paarist harjutusest, mis nõuavad minult kõige enam jõudu ja jaksu. Alati enne alustamist tuleb närv sisse ja ma mõtlen, et ma ei taha seda üldse teha, kuigi samas tean, kui hea see on. Sama lugu on näiteks Smith masinal kükkide ja triitseptsi dips'de (vabandan, et ma jälle eestikeelset nimetust ei tea :D) tegemisega. No täpselt sellised harjutused, et niii head, aga samas kuradi rasked ja nõmedad. Aga nii see jõud ja lihas tuleb, nii et tuleb ennast lihtsalt kokku võtta ja ära teha ;) .

Mulle endale meeldib rohkem Rumeenia jõutõmme, nii et seetõttu ka seda varianti teen. Ja kuigi selle harjutuse puhul teevad ka reielihased palju tööd (ja paljud võib-olla teevadki seda harjutust jalapäeval), siis minul kuulub ka seljapäeva rutiini. Kuna jalgadele on mul alati niigi palju harjutusi, siis sel päeval lihtsalt ei jõuaks ja samas saab alaselg head koormust ning minu arust sobib hästi selja treenimiseks. Olen viimasel ajal üha rohkem saanud raskusi juurde panna ning hetkel teen 70kg 8 kordust ja 3 seeriat. Kuigi ütlen ausalt, et õnn on, kui ma 8 kordust enne ära teha jõuan, kui mul see kang lihtsalt käte vahelt ära libiseb, aga harjutame harjutame :D .

Kas teil on ka mõni selline harjutus oma trenni juures, mida te nii vihkate kui ka armastate samal ajal? Let me know!  Oleks huvitav teada :) .

No comments:

Post a Comment